Zbog čega je BuzzFeed dobar izvor vijesti

BuzzFeed je internetska medijska tvrtka čije se središte nalazi u New Yorku, a osnovana je 2006. godine. Tvrtka je specijalizirana za digitalne medije i digitalnu tehnologiju s naglaskom na društvene i zabavne sadržaje. Svakodnevni cilj BuzzFeeda je proizvodnja viralnih vijesti, originalnih sadržaja, zabave i video uradaka. Svim tim sadržajima cilj je da postanu što više puta podijeljeni na društvenim mrežama poput Facebooka.

S vremenom je ova tvrtka prerasla u globalnu medijsku i tehnološku kompaniju koja pokriva raznovrsne sadržaje i vijesti iz svijeta. Na stranicama BuzzFeeda mogu se pronaći raznorodne vijesti iz svijeta politike, društva, ekonomije, ali i zanimljive vijesti koje nude savjete za “uradi sam” projekte.

Osim neozbiljnih sadržaja, BuzzFeed već nekoliko godina ima ambiciju proširiti se na ozbiljno novinarstvo, reportaže i duže forme tekstova i izvještaja.

BuzzFeed proizvodi sadržaje na dnevnoj bazi, a u proizvodnju sadržaja uključeni su novinari, animatori, glumci i brojni drugi suradnici. BuzzFeed se u oblikovanju sadržaja koristi trenutno najpopularnijim formatima poput videa na YouTube-u, BuzzFeed.svgrazličitih kvizova i kreiranja brojnih lista. Iako je iz početka bio primarno fokusiran na viralne sadržaje, s vremenom je BuzzFeed počeo uključivati sve tradicionalnije sadržaje poput svakodnevnih vijesti i promišljenih članaka.

Iako na stranicama BuzFeeda dominiraju zabavni sadržaji koji privlače brojnu publiku, na stranici se mogu naći i članci iz svijeta politike, društva i ekonomije. Privlačeći čitateljsku publiku željnu uvijek zabavnih sadržaja na svoje stranice, BuzzFeed im nudi i društveno relevantne teme i sadržaje predstavljene u formama tradicionalnog novinarstva.

Sekcije vijesti BuzzFeed-a podijeljene su na politiku, vijesti iz svijeta, posao, tehnologiju, znanost i vijesti koje se odnose na LGBT zajednicu. Ova stranica donosi najaktualnije vijesti iz svijeta, ali ne stavlja naglasak samo na politiku i skandale. Stranica donosi vijesti o napretku znanosti i tehnologije do kojih tvrtka BuzzFeed drži. Osim toga, organizacijom vijesti prema kojoj cijelu sekciju posvećuje LGBT zajednici BuzzFeed pokazuje da podržava njihove napore i da ih neposredno podržava u ostvarivanju svojih prava.