Zadnje vijesti iz cijeloga svijeta

U operaciji provedenoj u sjevernom Libanonu ubijen je jedan od vođa Islamske države. Ubijeni muškarac je identificiran kao Najif al-Šaalaan i bio je lider Islamske države na tom području.

Rusija i Sjedinjene Američke države dogovorile su sastanak velikih i regionalnih svjetskih sila koje čine kriznu grupu za pitanje događaja u Siriji. Od 2011. godine je u Siriji stradalo više od 270 tisuća ljudi, a više od polovice stanovništva je napustilo zemlju.

Tvrtka Jessice Albe “The Honest Company” nalazi se u problemima i pred potencijalnim tužbama korisnika. Tvrtka se predstavlja kao proizvođač organske preparativne i dekorativne kozmetike, i kozmetike za bebe i mame. Novu kontroverzu oko proizvoda ove kompanije izazvala je vijest da formula za bebe koju proizvode nije organska iako se tako predstavlja. U formuli je pronađeno jedanaest sintetskih sastojaka koji se ne smiju nalaziti u prehrambenom proizvodu za bebe.

Dennis Hastert, nekadašnji predsjednik doma Američkog kongresa i jedan od najmoćnijih američkih političara, osuđen je na petnaest mjeseci zatvora. Optužba je stigla nakon skandalozne vijesti da je bivši političar ilegalno platio šutnju muškarca kojega je zlostavljao u tinejdžerskim godinama. Hastert je, prema navodima, zlostavljao i seksualno iskorištavao više dječaka u dobi od četrnaest i više godina. Zločin se dogodio prije više od trideset godina pa je Hastert osuđen samo zbog ilegalnog podmićivanja. Hastert je zločine počinio dok je radio u gimnaziji u kojoj je također vodio sate hrvanja. Izrazio je žaljenje zbog počinjenih nedjela.

Stephen Hawking je prije četiri desetljeća postavio teoriju prema kojoj takozvane crne rupe nisu posve crne i da neće sve što s njima dođe u kontakt nestati zauvijek. Stephen_Hawking_with_New_Computer2Ova teorija je imala velike posljedice za razvoj fizike, a brojni znanstvenici su je pokušavali dokazati tražeći primordijalne crne rupe. Fizičar Jeff Steinhauer je u najnovijoj studiji pokazao da je uspio stvoriti takozvanu crnu rupu simulacijom u laboratoriju. Njegova simulacija izazvala je nove analize pa je sasvim moguće da će Hawking uskoro dobiti Nobelovu nagradu za fiziku.