O nama

Na ovoj stranici možete pronaći aktualne vijesti iz Hrvatske i iz svijeta prema izboru našeg uredništva. Ovdje ćete pronaći sve najvažnije vijesti iz hrvatskih i svjetskih dnevnih i tjednih novina, ali i s internetskih portala za koje mislimo da bi čitateljima trebale biti važne i zanimljive.

Danas jako puno ljudi misli da su dovoljno informirani ako čitaju samo vijesti iz jednog časopisa ili jednog internetskog portala. Međutim, u vrijeme brze izmjene informacija postaje sve važnije biti informiran o medijima cijelog svijeta. Također, internet nam je osvijestio kako jednu vijest različiti mediji mogu interpretirati na posve drugi način te da je novinarska objektivnost postala relativan pojam.

Mislimo da je važno informirati javnost o aktualnim zbivanjima u Hrvatskoj, Europi i svijetu te nastojimo ukazati na najvažnije događaje u svijetu koji nas okružuje.

Za čitatelje izdvajamo vijesti iz Hrvatske i svijeta s obzirom na njihovu aktualnost i relevantnost te ih nastojimo prezentirati na zanimljiv i objektivan način. Iz tog razloga koncentrirali smo se na vijesti iz politike, ekonomije, financija, kulture i društva.

Pokušavamo svakodnevno pratiti vijesti iz cijelog svijeta i izdvojiti najveće afere koje su važne za jednu državu ili za svijet u cjelini. Vijesti nastojimo prezentirati na objektivan način iznoseći stajališta svih strana u pojedinoj aferi i vodeći računa o tome kako je pojedina vijest prezentirana u različitim medijima.

Medijsko stanje danas govori nam da osim ozbiljnih događaja vijest može postati i nešto što smatramo beznačajnim u svakodnevnom životu, ali ako mediji to učine važnim počinje se doimati kao da je riječ o relevantnom društvenom događaju.

Cilj nam je informirati javnost o aktualnostima u Hrvatskoj i svijetu jer se zalažemo za pristup javnosti provjerenim i objektivnim vijestima. Osim ozbiljnijih tema iz politike i gospodarstva, nastojimo u naš izbor uvrstiti i vijesti iz svijeta zabave te različite spektakle, ako procijenimo da su oni važni za Hrvatsku i svijet.