Najnovije vijesti iz Hrvatske

Prema novinarskim izvještajima u hrvatskim medijima i internetskim portalima, najnovije vijesti iz Hrvatske obuhvaćaju nekoliko afera vezanih uz korupciju i brojne neprimjerene političke ispade koji su postali uobičajeni za hrvatsku političku scenu. Prošlo je nekoliko mjeseci od posljednjih Parlamentarnih izbora u Hrvatskoj, a prijepori između vladajuće koalicije i oporbe ne jenjavaju. Osim toga, medijsku scenu potresaju skandali vezani za potrese unutar pobjedničke koalicija HDZ-a i Mosta. S vremena na vrijeme, stanovnici Hrvatske su uvjereni da im se spremaju prijevremeni parlamentarni izbori, ali nakon nekoliko dana dođe zatišje pa svi utonu u uobičajenu letargiju. U nastavku izdvajamo nekoliko posljednjih vijesti iz Hrvatske.

Uhićenje Zvonimira Šostara

Zvonimir Šostar uhićen je i priveden zbog zlouporabe ovlasti i položaja u Zagrebu. Šostar je bio ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampar i nekadašnji pročelnik za zdravstvo Grada Zagreba. Optužuje ga se da je navodno oštetio Zagreb za 35 milijuna kuna.

Posjet turskog predsjednika Tayyipa Erdogana

Zagreb je posjetio turski predsjednik Tayyip Erdogan, a s njim je u Zagreb stiglo i šezdesetak poduzetnika. Vozila pod posebnom pratnjom izazvala su ogromne prometne gužve u Zagrebu, a ni danas nije moguće parkirati u centru grada. Erdogan je u jučerašnjem razgovoru s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović Turkish_PM_Recep_Tayyip_Erdogannajavio kako želi ostvariti gospodarsku razmjenu s Hrvatskom u vrijednosti od milijardu dolara. Usprkos dobrim vijestima za Hrvatsku, više se govori o prometnoj regulaciji u Zagrebu negoli o gospodarskom napretku u koji, čini se, malo tko više i vjeruje.

Objavljeni rezultati natječaja za potporu časopisima

Ministarstvo kulture na čelu s kontroverznim ministrom kulture Zlatkom Hasanbegovićem, jučer je objavilo rezultate natječaja za dodjelu potpore časopisima. Rezultati svjedoče o nastavku promjene koju se sobom donio novi ministar, a medijima su odjeknule vijesti da je Ministarstvo potpuno ukinulo potporu dvotjedniku za kulturu “Zarez” što je u potpunom kontrastu s potezima bivše vlade koja je financirala ovaj časopis. Kontroverzne su i vijesti da je ministarstvo odobrilo velike potpore časopisima “Vijenac”, “Hrvatsko slovo” i “Sveta Cecilija” koji kod lijevih hrvatskih intelektualaca vrijede kao konzervativna i desno politički orijentirana glasila.